חדשות ועדכונים

שיתוף פעולה בינלאומי בתחום הסייבר

שת"פ טיוואן 2015-2017 הוא מחקר משותף ישראל-טאיוון עם מדענים מאוניברסיטאות: NTU ו-NTUST בטאיוון. המרצים ד"ר אסתר דוד וד"ר גיא לשם בשיתוף פרופ' שינג-מינג מאוניברסיטת NTUST זכו במענק מחקר בסכום של 70 אלף דולר מאת המועצה הלאומית למדע של טיוואן (NSC) ומשרד המדע הישראלי עבור מחקרם: מכניזם אבטחה להגנה על מערכות פיתוח סייבר פיסיות מתקדמות.

בעקבות זאת, שני סטודנטים לתואר שני מטאיוון, וואנג לין וקאי צינג, הגיעו למכללה האקדמית אשקלון לשם הדרכה בחוג למדעי המחשב. הנושא הוא החם ביותר במחקר היום: תפעול התקני IoT, תפעול מרחוק של בית חכם, באמצעות אפליקציות ואתרי אינטרנט מאובטחים לחלוטין. הסטודנטים הטאיוונים הדריכו את הסטודנטים הישראלים של המכללה בשימוש במערכת אַרְדוּאִינוֹ- התקן מיוחד אשר מטרתו ליצור סביבה נוחה וזולה לפיתוח פרויקטים המשלבים תוכנה עם רכיבי אלקטרוניקה. על בסיס מערכת זו יפתחו במסגרת שיתוף הפעולה ובעזרת הסטודנטים פרויקטים חדשנים בתחום אבטחת הסייבר.

טיוואן ידועה כמדינה מתקדמת מאוד בנושאי ההייטק והמדע היישומי, לכן שיתופי פעולה עם ישראל הידועה בכינוי "אומת הסטארט אפ" הם טבעיים לחלוטין.

בתמונה: הדרכה בסייבר לסטודנטים של המכללה ע"י תלמיד תואר שני מטאיוון

בתמונה: נשיא המכללה פרופ' שלמה גרוסמן, פרופ' דב גבאי, פרופ' אורי שילד, ד"ר גיא לשם, ד"ר אסתר דוד עם הסטודנטים מטאיוון וואנג לין וקאי צינג.