המכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון: B.A אשקלון

החוג לתזונה*

מועמדים יקרים,
אנו שמחים להזמין אתכם להצטרף למסלול לימודים חדש לקראת תואר אקדמי בתחום התזונה והדיאטה.
התזונה היא החומרים שמהם אנו בנויים, לטוב ולרע, ומעצבים את גדילתנו, התפתחותנו, בריאותנו, הרגשתנו ותפקודנו -גוף ומוח- לאורך כל החיים. היא חשובה במיוחד בתקופות קריטיות כמו תקופת ההריון, ההנקה, הילדות, ההתבגרות והגיל השלישי, שמשפיעות על תפקוד והבריאות לטווח הקצר והארוך, ומול משברי המזון, פגעי האקלים ומגיפות העולם המודרני- השמנה, סכרת, מחלות לב וסרטן.

המסלול שאנו מציעים כולל תזונה קלינית ודיאטה, עם דגש על תזונה קהילתית, בריאות הציבור, איכות הסביבה והביטחון התזונתי. בהשתתפות מומחים מובילים בתחום התזונה והדיאטה, הרפואה הגנטיקה, הפעילות הגופנית והספורט; המזון והסביבה; ומתחום ההתנהגות, הפסיכולוגיה והרווחה החברתית. ברוח הרפואה האישית -ידגיש את ההבנה והפרקטיקה של התאמת תזונה אישית לפי גניטקה, מגדר, גיל והשפעת סביבה- בבריאות ובחולי; ישלב מקצועות בסיס בתחום מדעי החיים וההתנהגות, ותרגול מעשי בתחומים השונים באמצעות מעבדה והיכרות עם עבודת התזונאי/דיאטן בשטח.
מכאן גם פוטנציאל ההזדמנויות המגוונות לתעסוקה בעתיד, במגזר הציבורי- בתזונה מונעת, ולקידום בריאות; במפעלים- בהסעדה, בטיחות מזון, ובפיתוח מוצרים ושיפור ערכם התזונתי; בתחום הפרטי- בייעוץ אישי, משפחתי וקבוצתי- לתזונה נכונה, למניעת מחלות גוף, מוח ונפש, ולשיפור ביצועים אישיים; וכלימודי בסיס אקדמי להמשך לימודים בפקולטות ובכיוונים המרובים הקשורים בתחום זה.


בברכת הצלחה
ד"ר ניבה שפירא,
ראשת החוג לתזונה
דיאטנית קלינית


*הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה